Den nyligt opreklamerede JPEG-virus var måske slet ikke en virus. Det siger mange brugere og eksperter på diverse fora på internet.
Antivirus-firmaet McAfee, der opdagede den og advarede mod den, fastholder sin historie.
Den 13. juni https://www.computerworld.dk/default.asp?Mode=2&ArticleID=14943">advarede McAfee offentligt mod den nye virus kaldet W32/Perruns, der angiveligt kunne inficere billeder i JPEG-formatet.
Det var aldrig set før. Vira kan normalt kun sprede sig selv via programmer. Siden blev historien også modificeret en anelse, idet det så hed sig, at de inficerede billeder kun var et problem, hvis man havde virusen i et program.
Nu siger en række eksperter, at det heller ikke holder vand. Professor i datalogi på Fitchburg State University i Massachusetts, Kevin Austin, siger således til IDG News Service, at koden inde i billederne aldrig kommer til at køre. Billedbehandlingsprogrammer vil aldrig lade koden køre. De kan måske vise forvrængede billeder, men køre kode gør de ikke. Derfor kan virusen ikke spredes på den måde.
McAfees konkurrent Sophos skriver i en pressemeddelelse, at de også opdagede virusen, men valgte ikke at gøre noget, da de vurderede, at den var ufarlig. Sophos siger, at overdrevne advarsler kan skade branchen, fordi brugerne bliver trætte af at høre på dem.
McAfee fastholder sin advarsel. Antivirus-firmaet siger, at det i højere grad handlede om at advare mod en ny teknologi, der kunne blive farlig, når den blev mere sofistikeret.